I LOVE NEW HAGUE
Stationspostgebouw krijgt nieuwe bestemming

DEN HAAG & LIFE MAKES SENS

Sommige plekken sluit je meteen in je hart. Den Haag is er daar ongetwijfeld één van. De stad van vrede en recht, van strand en paleizen, van nieuwe stijlen en oude meesters, van exotische keuken en Hollandse haven. Een begeerlijke woon-werkstad, in volle ontwikkeling. Dé uitgelezen locatie voor het eerste project van LIFE MAKES SENS.

In 2016 was het eindelijk zover. Na een intensieve zoektocht ging LIFE over tot de aankoop van het voormalige Stationspostkantoor in Den Haag. Het was meteen liefde op het eerste gezicht. Een enorm potentieel als gebouw an sich, onmiskenbaar voor zowel de wijk als de stad. Door de recente samenwerking vormt die momenteel het eerste project van LIFE MAKES SENS, perfect passend binnen de filosofie van beide ontwikkelaars.


TRANSFORMATIE VAN EEN RIJKSMONUMENT

Het postkantoor werd tussen 1939 en 1949 gerealiseerd en is met zijn unieke architectuur het laatste meesterwerk van de gerespecteerde Rijksbouwmeester Gustav Cornelis Bremer. In 2009 werd het erkend als Nederlands Rijksmonument.

Het omvat in totaliteit een oppervlakte van 35.000m2 en bestaat uit twee langwerpige bouwdelen met halfronde beëindigingen: een smal deel met kantoorruimtes en een breed deel voor de postverwerking. De gevels bestaan uit glazen bouwstenen met kleine doorzichtvensters.

Communicatie was hier vanaf het begin de bindende factor. Vroeger werden hier brieven binnengebracht en postpakketjes verdeeld. Dromen en levensverhalen zwierven hier in het rond. Die sociale bedrijvigheid en dat menselijk verbinden komt nu weer tot leven op een moderne manier.


STAD BINNEN EEN STAD

Samen met projectarchitect Braaksma & Roos, is LIFE MAKES SENS gestart met de herontwikkeling van het rijksmonument. Met zijn bijzondere architecturale kwaliteiten en pal te midden van een wijk met groot potentieel (Den Haag Hollands Spoor) zal het bijdragen aan de verrijking van de stadsbeleving. Het wordt een soort ‘stad binnen een stad’.

Het geheel bestaat uit een plaats waar eigentijds wonen, werken en ontspannen samenlopen en centraal staan. Een transformatie waar flexibel werken hand in hand gaat met groen en duurzaam wonen voor korte of lange termijn.

Een nieuw symbool waar iedereen over spreekt en dé toekomstige bakermat voor ‘co-working en co-living’. Een verrassend en uitdagend stuk nieuwe stad in grootstad Den Haag.


LIFE AROUND THE GLOBE

Naast de mooie kans voor de aankoop van het Stationspostkantoor, gaat de gebiedsuitbreiding in 2018 nog verder met de acquisitie van “The Globe” en “het Ontwikkelplot”. Het Ontwikkelplot, gelegen ten westen van het nieuwe stationsplein, heeft een terreinoppervlak van ca. 3300m2. The Globe, zo’n 35.000m2, is momenteel nog in gebruik door diverse winkels en kantoren.

VERBINDING CENTRAAL

De volledige ontwikkeling komt samen op een totale oppervlakte van zo’n 200.000m2. Een unieke en multifunctionele combinatie ter hoogte van de Waldorpstraat, dat de mogelijkheid geeft om een eenheid te genereren met een echte impact op de kwaliteit van het leven en van het hele gebied. LIFE MAKES SENS investeert mee in een attractieve plaats aan Hollands Spoor, een van de 10 grootste en drukst bezochte stations van Nederland. Het Hollands Spoor maakt deel uit van het Central Innovation District, een plan dat zich richt op de stedelijke groei van Den Haag. De spoorweg vormt zo geen grens meer van contrasten, maar een verbindingsstuk voor de gehele stad.

WILT U GRAAG MEER INFORMATIE?

U kent L.I.F.E. via *