ENSCHEDE

LIFE heeft een overeenkomst ondertekend met XIOR Student Housing, de BE-REIT gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België en Nederland, voor de verkoop van 271 studentenkamers in Enschede. Deze transactie, die nog onderhevig is aan een aantal voorwaarden, heeft een investeringswaarde van ca. 28 miljoen euro.


LIFE herontwikkelt het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede naar 271 studentenkamers (waarvan 166 zelfstandige en 105 onzelfstandige units) en 2 onderwijsruimtes van samen ongeveer 6.000m². Voor deze herontwikkeling is er nu een akkoord met XIOR, die mits alle voorwaarden worden vervuld, het project overnemen.

De overname en ingebruikname is voorzien voor 2018 en zal gefaseerd worden opgeleverd.
De 105 onzelfstandige units alsook één onderwijsruimte zijn reeds op lange termijn (10 jaar resp 8 jaar) verhuurd aan de onderwijsinstelling Saxion. Voor de overige onderwijsruimte en de 166 zelfstandige units, geeft LIFE een huurgarantie voor een periode van één jaar (zelfstandige units) resp. drie jaar (tweede onderwijsruimte).
Met deze acquisitie zal XIOR een gerenoveerd vastgoed verwerven in een Nederlandse studentenstad waar zij nog niet aanwezig was. De aanwezigheid van Saxion maakt van de site een ideale uitvalsbasis voor studenten en de huisvesting ervan, op een uitstekende locatie in Enschede, vlakbij het stadscentrum en het openbaar vervoer.

Xior heeft eerder ook 143 studentenunits in Maastricht (2016) en 69 units in Brussel (2017) van LIFE overgenomen.