LIFE EN GIJBELS ONTWIKKELEN HET STATIONSPOSTKANTOOR IN DEN HAAG

POSTNL ALS EERSTE HUURDER OM EEN GROOT DEEL VAN HET GEBOUW IN TE NEMEN


LIFE en Gijbels Group (LIFE.NL) herontwikkelen het Stationspostgebouw aan de Waldorpstraat in Den Haag. Zij doen dit samen met SENS real estate, waarmee een eerste stap gezet wordt in een lange termijn-samenwerking onder de naam LIFE MAKES SENS (LMS).

De ontwikkeling van dit historische gebouw zal een belangrijke rol spelenin de gebiedsontwikkeling aan het Hollands Spoor, het HS kwartier, eveneens een ontwikkeling van LIFE.NL.

Komende jaren wordt het gehele gebied (in totaal 230.000 m²) ontwikkeld tot een gemengde woon- en werkomgeving die een nieuwe impuls zal geven aan de omgeving rondom station Hollands Spoor en het centrum van Den Haag. Met PostNL, die vandaag aankondigen dat ze medio 2021 haar hoofdkantoor in het Stationspostgebouw zal vestigen, is een groot deel van het gebouw (30.000m²) verhuurd en worden de eerste concrete stappen in de gebiedsontwikkeling gezet.

De herbestemming van het stationspostgebouw is de start van de ontwikkeling van het HS Kwartier, de gebiedsontwikkeling rondom station Hollands Spoor, waar in totaal 230.000m2 aan gemengde woon- en werkomgeving gecreëerd wordt. (Architect: KCAP Architects&Planners)

De herontwikkeling van het Stationspostgebouw

Het hoofdkantoor van PostNL verhuist uiterlijk eind juni 2021 van de Prinses Beatrixlaan in Den Haag naar het Stationspostgebouw bij NS-station Den Haag HS. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van PostNL staat hier positief tegenover en het contract met de verhuurder van het Stationspostgebouw is deze week ondertekend. Daarmee is de op handen zijnde verhuizing van het hoofdkantoor van PostNL definitief.

Het Stationspostgebouw kent een rijke historie. Rijksbouwmeester en architect G.C. Bremer ontwikkelde het kantoor in 1932. In 1940 begon de bouw en in 1949 werd het gebouw in gebruik genomen, nadat de werken even werden stilgelegd vanwege de oorlog. Het Stationspostgebouw was het laatste ontwerp van Bremer en heeft door zijn bijzondere kwaliteiten de status van Rijksmonument.

Door de herontwikkeling wordt het Stationspostgebouw weer in haar glorie hersteld. Ook in de toekomstige huurders weerspiegelt de geschiedenis van het gebouw, alsook de nieuwe manier van werken. Zo zal PostNL haar hoofdkantoor hier vestigen en zal Fosbury and Sons de rest van het gebouw innemen.

HS Kwartier, meer centrum voor de stad

Het Stationspostgebouw maakt deel uit van het HS Kwartier, de gebiedsontwikkeling in Laakhavens rondom station Hollands Spoor. Deze ontwikkeling beslaat het door LIFE.NL verworven Stationspostgebouw, the Globe en Ontwikkelplot, gelegen aan de Waldorpstraat in Den Haag. In totaal beslaat deze ontwikkeling ongeveer 230.000 m² multifunctionele stadsontwikkeling met een groot woningaanbod. Het doel van deze ontwikkeling is dan ook meer centrum voor de stad met als belangrijk onderdeel de opwaardering van de openbare ruimte en de herinrichting van de Waldorpstraat tot een groene en vitale levensader voor dit nieuwe stuk stad.

Over LIFE MAKES SENS

De ontwikkelaar en verhuurder van het Stationsgebouw is LIFE.NL (een initiatief van de Belgische partners LIFE en Gijbels Group) die zich in Nederland versterkt door de samenwerking met de Nederlandse ontwikkelaar SENS real estate. Beide partijen zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling en complexe vastgoedopgaves.