I LOVE BARCELONA
STUDENTHOUSING

INSPIRERENDE STUDENTENRESIDENTIE

Barcelona: de trotse havenstad aan de Middellandsze Zee waar Gaudi over waakt. Een aantrekkingspool voor talent, waar wereldberoemde architectuur uit verschillende eeuwen elkaar kruist. Een stad met een onweerstaanbare charme die menig persoon betovert én momenteel de broedplaats van het eerste project van LIFE in Spanje: I LOVE BARCELONA BESOS.


Toen in 2016 door CCIDB een internationale wedstrijd uitgeschreven werd om op de gloednieuwe Diagonal-Besós universiteitscampus een studentenresidentie te integreren, diende LIFE meteen een projectvoorstel in. De wedstrijd was gebaseerd op drie pijlers: een sterk conceptueel plan waar veel aandacht gegeven wordt aan duurzaamheid en flexibiliteit, een operationeel plan waarin exploitatie en sociaal engagement centraal staan en een goede samenwerking met de gekozen partners.

In december onderscheidde LIFE zich met haar sterke ontwikkelingsvisie en won de wedstrijd. Op die Diagonal-Besós Campus creëren we nu samen met POLO Architects & MDB Architects een studentenresidentie die tegelijk dienst doet als innovatieve hub. Vanaf maart 2019 zal dit aantrekkelijk project een boeiende woonomgeving bieden aan meer dan 300 studenten, docenten en onderzoekers.

CAMPUS ALS COMPACTE STAD

De Diagonal-Besós Campus opende de deuren in september 2016 en bevindt zich op de kruising van de Diagonál en de Ronda Litorál. Een schitterende locatie middenin de Forum-wijk, een stadsdeel in volle ontwikkeling. In amper tien jaar werden hier verscheidene hotels, residentiële gebouwen en moderne kantoren opgetrokken in wat ooit een verlaten hoekje van Barcelona was. Ook het Museu Blau is er gevestigd en biedt zo’n 9000m2 aan tentoonstellingsruimte.

De Diagonal-Besós Campus zelf bestaat uit meerdere plots met in totaal zo’n 150.000m2 bebouwingsgebied. De campus schenkt ruimte aan onderwijs, onderzoek, kantoren, co-working spaces, openbare functies en residentiële doeleinden. Je kan de Diagonal-Besós Campus hierdoor een beetje zien als een compacte stad in de grootstad.

De universiteitsresidentie I LOVE BARCELONA BESOS biedt 191 woonunits die bestaan uit diverse moderne kamers en appartementen. Allen hebben ze uitzicht op een centrale groene patio die baadt in het overweldigend daglicht waarmee Barcelona zo gezegend is. De kamers of appartementen bereik je viaelegante buitengangen die zich rondom die patio bevinden en tevens dienen als terrassen voor de units.

De groene patio reikt helemaal tot het niveau -1 en biedt daar extra ruimtes zoals een muziekkamer, gemeenschappelijke ruimtes en binnentuinen. In het gebouw zijn ook een restaurant, een fitnessruimte en een zwembad aanwezig. Alles voor een perfecte mix tussen werk en ontspanning.

ARCHITECTURALE PAREL

Alle interieurs worden gerealiseerd in prachtige materialen met een verfijnde afwerking en genieten bovendien van extra hoge plafonds. Hierdoor kan het bed via een ingebouwd conceptmeubel opgetild worden en onstaat er extra ruimte.

De gevels van het gebouw zijn ontworpen met duurzame onderhoudsvrije materialen. Witte betonnen architectonische panelen worden afgewisseld met aluminium exemplaren in pastelkleuren. De beweegbare zonneschermpanelen zorgen tevens voor een speelse twist aan de façades. Op deze manier drukt deuniversiteitscampus een heel eigentijds en levendig karakter uit, met een maximaal dagelijks comfort.